Nizami İçin Basın Açıklaması ve Gıyabi Cenaze Namazı

0
102

Mersin Anadolu Öğrenci Birliği, Mersin Gençlik Platformu ile birlikte Nizami için basın açıklaması yaptı, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan Mersin Gençlik Platformu üyeleri, tekbir getirip slogan atarak Bangladeş hükümetini protesto etti.

Platform adına açıklama yapan Tayfun Kütük; İslam dünyasının birlikteliğini savunan ve bu çerçevede yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sürekli hedef alınan Cemaat-i İslam Partisi’ne yönelik baskılarından dolayı Bangladeş hükümetini kınadıklarını kaydetti.

Kütük şu şekilde konuştu; “Bangladeş yönetimi, hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler işlemeye devam ediyor. Öncesinde Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’yı, Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Kamuruzzaman’ı ve Ali İhsan Mücahid’i idam ederek despotik zihniyetini bütün dünyaya gösteren Hasina rejimi, şimdi de Nizami’yi idam ederek yeni bir insanlık suçuna daha imza attı.”

Açıklamanın ardından, Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.