
Anadolu Öğrenci Birliği ‘Yeni Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sistemi’ başlıklı bir Uluslararası Arama Konferansı düzenliyor. Değişen dünya düzeninde akılda kalan sorulara cevap arama niteliğindeki programa yurt içi ve yurt dışından aydınlar katılıyor.
Uluslararası Yeni Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sistemi Konferansı
Anadolu Platformu’nun geçlik yapılanması olan Anadolu Öğrenci Birliği uluslararası arama konferansı düzenliyor.
Yıllardır zulüm, baskı ve açlık içinde yaşayan Arap Halklarının Tunus’la başlayan başkaldırı süreci Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu etkisine alarak yeni bir süreci başlattı. Dünya sistemi içinde yeni bir şekilleniş olan bu süreç etkisini devam ettirerek diktatörlükleri değişime zorluyor. Doğal gelişim süreci dışında kimi zaman dış müdahalelerle yönü değiştirilmeye çalışılan halk ayaklanmalarını daha sağlıklı bir şekilde değerlendirip anlama çabasının bir gayreti olan program İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleşecek.
Anadolu Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Emrah Atila’nın verdiği bilgiye göre: Uluslararası konferansa yurt içi ve yurt dışından 30’a yakın siyasetçi, yazar, araştırmacı, akademisyen ve hareket temsilcisi konuşmacı olarak katılacak. Sunumlar haricinde müzakereli toplantılar ve fikir alış verişleri de olacak. Umuma kapalı olarak yapılacak toplantı sonrasında sonuç bildirisi yayınlanarak basınla paylaşılacak. Program esnasında yapılan tüm sunumlar kitap haline getirilerek ilgililerinin istifadesine sunulacak.
Türk Hava Yolları ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin sponsorları arasında yer aldığı ‘Yeni Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sistemi’ başlıklı konferans 4 Şubat 2012 Cumartesi günü 9:00 ile 20:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Programa katılacak konuşmacılar
Türkiye’den Konuşmacılar
Doç.Dr. Berat Özipek, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Star Gazetesi Yazarı
Dr.Ferhat Kentel, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Taraf Gazetesi Yazarı
Prof.Dr.Yasin Aktay, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü
Zekeriya Erdim, STK yöneticisi ve Eğitim Gönüllüleri Platformu
Doç.Dr. Berdal Aral Fatih Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler
Doç.Dr.Savaş Genç, Fatih Üniversitesi-Uluslararası İlişkilker
Nuh Yılmaz, Marmara Üniversitesi
Prof.Dr. Niyazi Öktem, Fatih ve Doğuş Üniversiteleri Hocası
Yrd.Doç.Dr Kemal Şahin, Anayasa Hukukcusu
Prof.Dr. Şahin Karasar, Türk Hava Yolları Eğitim Daire Başkanı
Dr. Taha Özhan, SETAV Başkanı
Veli Karataş, Siyaset Müzakereleri Merkezi
Ümit Aktaş, Yazar, Anadolu Platformu
Nurullah Öztürk, İş adamı
Osman Atalay, İHH Başkan Yardımcısı
Muhammed Demirci,Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Turan Kışlakcı, Anadolu Ajansı Ortadoğu Masası
Ayhan Ogan, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı
Abdurrahman Babacan, Yazar, Marmara Üniversitesi –Ortadoğu Merkezi
Cihad Terzioğlu-Genç İDSB Koordinatörü
Ömer Faruk Keskin-Tanık Hukuk Grubu Kurucusu
Murat Aydemir-Democratus.com-Kurucu
Ahmet Gebel-Birleşmiş Mimarlar Derneği
Mehmet Muş, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi, Ak Parti İstanbul Milletvekili
Öznur Çalık, TBMM Tunus Dostluk Grubu Üyesi, Ak Parti Malatya Milletvekili
Faik Tunay,TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletveikili
Yurtdışından Gelecek Konuşmacılar
Waleed El Haddad, Dış İlişkiler Komisyon Üyesi – Politika(Politic communication) Komitesi Başkanı Ögürlük ve Adalet Partisi (Mısır)
Dina Zakaria, Politika Komitesi Üyesi ve Parti Temsilcisi – PR kurulu üyesi (Parti Kurucu Üyesi) Özgürlük ve Adalet Partisi (Mısır)
Triki Muhammed Sami, Nahda Partisi-Gençlik Kolları Temsilcisi, Nahda Partisi (Tunus)
Dhyiaeddine Mourou, Tunus Genç Avukatlar Birliği Başkanı Tunus Genç Avukatlar Birliği
Ayhan Orli, Suriye Devrim Komitesi Üyesi
Muhammed Aidaros Ali El-Humukani, Genç Politikacılar Forumu Üyesi, Watan Derneği Başkanı (Yemen)
Karima Taggaz, Fransa Nahda Gençlik Kolları Başkanı
Montasher Marai, Al Jaazera Dış Burolar Sorumlusu,Üst Düzey Yönetici